Bestelwagen negeert voorrang en botst met vrachtwagen: ook kapel deelt in de brokken

De bestelwagen kantelde en kwam tegen de kapel terecht. © BF
Redactie KW

Dinsdagochtend kantelde een Volkswagen Transporter nadat de jonge chauffeur op het kruispunt van de Sint-Antoniusstraat met de Kapellestraat geen voorrang gaf aan een vrachtwagen. Bij het ongeval geraakte het kapelletje op de hoek van het kruispunt licht beschadigd.

Het ongeval gebeurde omstreeks 11.15 uur. Een jongeman kwam met zijn Volkswagen Transporter uit de Nieuwstraat gereden. De chauffeur wou de Sint-Antoniusstraat inrijden, maar gaf daarbij geen voorrang aan een vrachtwagenchauffeur van Meubelen Desmet.

Beide voertuigen raakten elkaar waarna de Volkswagen Transporter kantelde. De hulpdiensten waaronder de brandweer snelden ter plaatse. Dit omdat de jongeman mogelijk gekneld zat in zijn auto.

“Bij aankomst van de brandweer was de chauffeur al uit zijn voertuig. Dit dankzij enkele omstaanders die hem daarbij hielpen”, aldus burgemeester Koenraad Degroote (N-VA) die ook ter plaatse snelde. Beide voertuigen geraakten bij het ongeval ernstig beschadigd.

Zowel de Volkswagen als de vrachtwagen moesten getakeld worden. Ook het kapelletje ter ere van Sint-Antonius, dat net op de hoek van het kruispunt staat, liep lichte schade op. “We zullen bekijken welke herstelwerken nodig zijn”, aldus de burgemeester.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier