Bestelwagen hapert aan tunnelwand

Redactie KW

Een bestelwagen liep zaterdagvoormiddag aanzienlijke schade op toen deze bleef haperen aan de bovenwand van de tunnel onder de A19 autosnelweg. Bij het incident raakte niemand gewond.

Toen de bestuurder van de bestelwagen vanuit de wijk ’t Vrije via de Vrijstraat naar de Moorselestraat wou rijden, liep het mis ter hoogte van de tunnel onder de A19 autosnelweg.

Dak los

De bestuurder merkte de verschillende borden die waarschuwen voor de 2m70 hoge tunnel niet op. Hij schatte ook de hoogte verkeerd in, waardoor het dak van de laadruimte bleef haperen aan het plafond van de tunnel. Door deze hapering kwam het hele volledige dak en de dubbele achterdeur van de laadruimte los. De stukken bleven rechtop staan in de tunnel. Een takelwagen snelde ter plaatse om het gevaarte op een veilige manier weg te halen. Dat nam enige tijd in beslag.

De brug zelf liep bij het ongeval geen schade op. Het duurde tot iets na 11u voor de weg tussen Wevelgem en Moorsele terug helemaal vrij was. Ondanks de waarschuwingsborden gebeurden in het verleden al regelmatig gelijkaardige incidenten. Naar verluidt gebeurde er nog geen 14 dagen geleden al een soortgelijk ongeval. De Moorselestraat en de tunnel onder de A19 wordt door fietsers en automobilisten intensief gebruikt als een soort sluipweg om vanuit het centrum van Wevelgem snel richting het centrum van Moorsele te rijden. (NDZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.