Bestelwagen duikt in gracht op verkeerswisselaar A19

De bestelwagen belandde in de gracht na een slippartij.© CLL
De bestelwagen belandde in de gracht na een slippartij.© CLL
Christophe Lefebvre

Ook in Gullegem was het woensdag 3 februari puin ruimen geblazen voor de hulpdiensten. Een bestelwagen ging er aan het slippen op de A19 en kwam in de gracht terecht. Niemand raakte gewond maar verschillende voertuigen werden beschadigd.

Rond 19.15 uur nam de chauffeur van een grote, witte bestelwagen de afrit van de E403 naar de A19 in de richting van Ieper. Net voorbij de bocht liep het fout en ging de bestelwagen aan het slippen. De chauffeur verloor de controle over het voertuig waarop hij een verlichtingspaal raakte.

De bestelwagen draaide verschillende keren rond om uiteindelijk in de gracht tot stilstand te komen. Even werd gevreesd dat de chauffeur gekneld zat maar hij kon uiteindelijk zelf en niet gewond uit zijn voertuig klauteren.

Schade door rondslingerende brokstukken

Door de klap tegen de verlichtingspaal werden brokstukken over de gehele breedte van de wisselaar geslingerd, wat meteen ook schade aan de achterliggende auto’s toebracht. “Ik zag hoe de bestelwagen in de bocht aan het slippen ging”, vertelt de bestuurder van het voertuig er net achter.

“Iedereen ging in de remmen om een aanrijding te vermijden maar we konden onmogelijk naast de brokstukken rijden. Zelf heb ik schade aan mijn banden. Ik zag hoe andere chauffeurs zelfs schade aan hun motorkap of voorruit hadden. In totaal werden een vijftal voertuigen beschadigd.”

De gevolgen van het ongeval bleven beperkt tot blikschade en ook de verkeershinder werd tot een minimum beperkt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.