https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bekende Tieltenaar Claude Taelman herstelt van tal van breuken en barstjes na zware val met de motor

Claude Taelman op zijn motorfiets met de collega-leden van MTC Tielt enkele dagen voor het ongeval gebeurde. © Wouter Meeus
Wouter Vander Stricht

Na een ongeval met de motorfiets recupereert Claude Taelman (52) in het ziekenhuis van een zware klap. Het herstel zal vermoedelijk maandenlang duren, maar de man is buiten levensgevaar nadat hij donderdag op een spoorwegbrug in Knesselare (Aalter) ten val kwam bij een solorit met zijn motor.

De partner van Claude Taelman kon ons geruststellen en bevestigde dat er geen levensgevaar is, maar dat hij voor een lange revalidatie staat. Het lijstje aan breuken is dan ook lang. Er is een barst in de schouder en diverse ribben zijn gebroken. Ook ruggenwervel L5 liep een barstje op, net als zijn schaambeen en heiligbeen.

Bezige bij in Tielt

Claude Taelman is in Tielt niet enkel bekend als voorzitter van de politieke partij Iedereen Tielt. De man runt ook een eigen schoonmaakbedrijf en hij is ook lid van de Tieltse Middenstand en voorzitter van het organisatiecomité van de kerstmarkt. Hij is ook lid van motorclub MTC Tielt. Met die vereniging kwam hij onlangs in de picture omdat die motorliefhebbers aanzet om tussen 1 augustus tot 15 september de ‘100 kilometer ronde van Groot-Tielt’ te rijden. Claude Taelman is ook medeorganisator van de Tielt Classics Tour, een oldtimerrit die in 2021 op 5 september staat gepland. Maar al deze verenigingen zullen het nu een tijdje zonder Claude moeten stellen, een voorspoedig herstel staat nu voorop.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten