Auto’s erg zwaar beschadigd na zwaar ongeval in Esen, als bij wonder geen gewonden

De voertuigen waren volledig vernield. © JH
Redactie KW

Bij een bijzonder zware klap tussen twee auto’s aan het beruchte kruispunt van Roggeveld in Esen (Diksmuide) is donderdagavond als bij wonder niemand gewond geraakt. Beide voertuigen zijn totaal vernield en lagen tientallen meters uit elkaar.

Het ongeval in de Roeselarestraat in Esen gebeurde donderdagavond rond 19.20 uur. Op de kruising met de Steenstraat aan Roggeveld, tientallen jaren lang een herberg en tijdens de Eerste Wereldoorlog een veldhospitaal, botsten een Chevrolet Cruze en een BMW 640d op elkaar. De Chevrolet kwam vanuit de richting van Diksmuide en was bezig linksaf de Steenstraat aan het indraaien. De auto trok een aanhangwagen voort. Uit de richting van Zarren kwam de BMW afgereden die vol op de flank van de Chevrolet inreed. De klap was ongemeen hevig.

Geen gewonden, erg veel schade

Na de klap kwam de Chevrolet tot stilstand tegen de inkomdeur van het voormalige café. De hele rechterflank van de wagen werd opengereten en de auto verloor de volledige achteras. De aanhangwagen werd door de klap weg geslingerd en kwam zwaar gehavend tot stilstand aan de overkant van de weg in een weide. Ook de BMW van zijn kant werd weg gekatapulteerd. De auto kwam ettelijke tientallen meters verder tot stilstand op de verhoogde boordstenen aan de bushalte.

Als bij wonder bleven beide bestuurders ongedeerd en konden ze zelf uit de wrakken stappen

Ook de BMW verloor een wiel en is volledig vernield. Als bij wonder bleven beide bestuurders ongedeerd en konden ze zelf uit de wrakken stappen. De brandweer van Diksmuide werd opgeroepen en had veel werk om talrijke brokstukken en glasscherven op te ruimen. Over verschillende meters lagen op de weg en in de goot ook gelekte motorvloeistoffen. De politie voerde de nodige vaststellingen uit. Er was tijdelijk wat verkeershinder.

Voer voor rechtbank

Wellicht zal het ongeval zijn afloop kennen bij een rechtbank, zo klonk het ter plaatse bij betrokkenen. “De BMW kwam vanuit Zarren en had op zich wel voorrang, maar kwam aan een ongelofelijke snelheid afgereden. De man in de Chevrolet had zijn manoeuvre al ingezet voor de BMW zichtbaar was en kon zo een ongeval niet meer vermijden.” Aan de andere kant was er ook sprake van een felle laagstaande zon waardoor de BMW-bestuurder mogelijk verblind was.

Eerdere brokken aan Roggeveld

Het is bijlange niet het eerste ongeval aan het intussen gesloten café Roggeveld. Al van voor de Eerste Wereldoorlog was de herberg er gevestigd en tijdens de oorlogsjaren werd de plaats ingericht als veldhospitaal. De afgelopen jaren vonden er op de plaats tal van ongevallen plaats waarbij verschillende gewonden vielen. In 2005 werd een voetganger er opgeschept, in 2016 belandden drie auto’s er tegen de gevel en een jaar later raakte een motorrijder zwaargewond. Eerder kwamen ook al een tractor en vrachtwagen er met elkaar in botsing en gebeurden tal van andere ongelukken. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier