Autobestuurster ongedeerd na spectaculaire crash

Het voertuig kwam tot stilstand op slechts enkele meters van een stevige, betonnen paal.© CLL
Het voertuig kwam tot stilstand op slechts enkele meters van een stevige, betonnen paal.© CLL
Redactie KW

Bij een ongeval langs de Rollegemkapelsestraat in Sint-Eloois-Winkel belandde een BMW maandagmiddag omstreeks 14 uur op zijn dak. De bestuurster kwam er met de schrik vanaf.

De noodoproep bereikte de hulpdiensten iets voor 14 uur maandagnamiddag. Een vrouw reed met haar BMW Coupé op de Rollegemkapelsestraat in de richting van Sint-Eloois-Winkel toen het helemaal fout liep. De vrouw kwam ter hoogte van de zuivelhoeve Dendauw in de gracht en raakte daarbij ook de omheining. Haar wagen ging over de kop en belandde uiteindelijk op zijn dak.

De ambulanciers waren in geen tijd ter plaatse en konden de dame uit haar hachelijke positie bevrijden. Hoewel de wagen tot schroot is herleid, kwam de dame er met de schrik van af. “Het ziet er spectaculair uit, maar uiteindelijk hebben we geen snijwerk moeten doen”, laat de officier ter plaatse weten.

Ongedeerd

“De ambulanciers konden haar uit het voertuig helpen en na een eerste controle bleek de dame in kwestie ook niet gewond. Haar echtgenoot, zelf arts, kwam ter plaatse waarop werd besloten dat ze niet met de ziekenwagen zou vertrekken. De dame heeft veel geluk gehad want het voertuig kwam tot stilstand op slechts enkele meters van een stevige, betonnen paal. Had ze die geraakt, kon het verhaal anders zijn afgelopen.”

De politie startte meteen een onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval. Volgens enkele getuigen zou het gebruik van een telefoontoestel achter het stuur mee aan de oorzaak liggen.

Door het ongeval was het een tijdlang voor het verkeer komende vanuit Sint-Eloois-Winkel niet mogelijk om richting Rollegem-Kapelle te rijden. De brandweer wees op enkele honderden meter van het ongeval een omleidingsroute aan. (CLL/BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier