Auto uitgebrand na klap tegen paal in Diksmuide, buurt tijd zonder stroom

© (Foto JH)
Redactie KW

Bij een verkeersongeval op de Ijzerdijk ter hoogte van de Dodengang in Diksmuide is een Ford Fiesta zondagavond volledig uitgebrand. De bestuurder kon gelukkig tijdig ontsnappen.

Het verkeersongeval gebeurde rond 19.15 uur. Een 20-jarige man uit Ichtegem reed met zijn Ford Fiesta komende vanuit de Kaaskerkestraat de Ijzerdijk in en reed zo langs het water richting de Dodengang. Volgens de politie was hij wellicht weinig vertrouwd met de omgeving. De weg maakte er vele kronkels en is niet verlicht. Ter hoogte van de Dodengang is er een bochtencombinatie met wegversmalling en daar misrekende de jongeman zich.

Hij vloog met zijn Ford Fiesta van de rijbaan en knalde hard op een paal aan de zijkant van de weg. De auto eindigde daarbij ook in de gracht. De jongeman had enerzijds geluk dat hij met zijn wagen niet in de Ijzer belandde en anderzijds dat hij niet gekneld zat in zijn wagen. Door de harde klap begon het motorblok van zijn auto te branden. De jongeman raakte zelfs niet gewond en kon tijdig ontsnappen.

Hij belde de hulpdiensten waarna de brandweer en de politie ter plaatse kwamen. Bij hun aankomst stond de auto al in lichterlaaie. Het vuur kon snel geblust worden maar de auto brandde volledig uit. De jongeman legde een ademtest af bij de politie en die gaf als resultaat alarm aan. Zijn rijbewijs werd voor drie uren ingehouden. Het wrak van de Ford werd getakeld.

Door de klap tegen de elektriciteitspaal knakte die gedeeltelijk af en zat de buurt een tijd zonder stroom. Fluvius kwam ter plaatse om de elektriciteitstoevoer te herstellen en de paal te vervangen. Enkele straten in de buurt bleven enkele uren zonder stroom zitten. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.