https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Auto slipt en belandt enkele meters dieper naast de brug

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

In de Sprietestraat verloor een chauffeur rond 15.30 uur de controle over het stuur van zijn wagen. Het voertuig kwam, samen met de bestuurder, enkele meters dieper naast de brug terecht. Al bij wonder kwam hij er met de schrik van af.

De bestuurder kwam met zijn wagen uit Deerlijk toen hij om een nog onbekende reden aan het slippen ging. Ter hoogte van de brug over de spoorwegen raakte de man de controle over zijn kleine wagen compleet kwijt. De auto raakte de boordstenen aan de linkerkant van de weg, schoof door over het voetpad en kwam enkele meters dieper naast de brug en op het dak tot stilstand.

Getuigen belden de hulpdiensten, die meteen de nodige troepen ter plaatse stuurden. “Als bij wonder was de chauffeur erin geslaagd zelf uit de wagen klauteren nog voor we ter plaatse waren”, klonk het bij de brandweer. “Na een grondige controle door onze ambulanciers bleek dat een trip richting ziekenhuis eveneens niet nodig was. De chauffeur heeft dus heel wat geluk gehad.”

Over de precieze omstandigheden van het ongeval tast iedereen nog in het duister. Het onderzoek van de politie zal hierin de nodige duidelijkheid moeten verschaffen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.