Auto rijdt tegen gevel van Freddy: “Al jaren geleden voorspeld. Ik dring al langer aan op plaatsen van paaltjes”

© (Foto BB)
Redactie KW

In de Engelstraat in Ichtegem is dinsdagochtend rond 7.30 uur een auto achterwaarts tegen een gevel van een woning gereden, met schade en stabiliteitsproblemen aan de gevel tot gevolg. “Ik heb jaren geleden al voorspeld dat dit hier ooit zou gebeuren. Ik heb nog aangedrongen bij het stadsbestuur om paaltjes te zetten”, zucht bewoner Freddy Casteleyn.

Het incident gebeurde toen een witte Mercedes richting centrum Ichtegem reed en stopte om bakkerij Steven en Cindy te bezoeken. De bestuurder draaide over om aan de andere kant van de straat te parkeren maar panikeerde plots, toen hij een voertuig zag opduiken. De versnellingsbak stond nog in achteruit en de bestuurder gaf gas. De Mercedes raakte zo het andere voertuig, reed over het fietspad en belandde achterwaarts tegen de gevel.

Er vielen geen gewonden, bewoner Freddy en zijn echtgenote waren echter wel geschrokken van de klap. De brandweer kwam de gevel inspecteren op stabiliteit en oordeelde dat er gestut moest worden langs binnen. De politie deed de nodige vaststellingen.

Niets te zoeken op fietspad

“De verkeerssituatie hier in de Engelstraat is gevaarlijk. Enkele jaren geleden is nog een auto tegen de gevel van een van de buren gereden. Het gemeentebestuur heeft toen op hun aandringen paaltjes geplaatst voor hun woning. Ik had voorspeld dat er nog ongevallen zouden gebeuren en stelde voor om de paaltjes door te trekken langs het fietspad, maar daar is men niet op ingegaan”, vertelt getroffen bewoner Freddy Casteleyn.

“Het komt veel te vaak voor dat auto’s overdraaien op het fietspad om te parkeren bij de bakkerij. Soms staan ze gewoon stil op het fietspad hier. Het is zowel voor fietsers als bewoners gevaarlijk. Ik roep nogmaals op om extra paaltjes te zetten. Auto’s hebben niets te zoeken op het fietspad”, besluit Freddy. Voor hem wordt het intussen wachten op de verzekeraars om de schade te laten herstellen. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier