Auto ramt garagepoort na botsing met tegenligger

De auto boorde zich in de garagepoort van Eline en Bert.© cbm
De auto boorde zich in de garagepoort van Eline en Bert.© cbm
Redactie KW

De bewoners van de Moeskroenstraat 128 werden zaterdagnamiddag opgeschrikt door een daverende knal. Na een botsing tussen twee auto’s, beiden met Franse nummerplaten, boorde een van de voertuigen zich in het huis van Eline Vandenberghe en Bert Parmentier.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17.10 uur. De bestuurder van een Opel Corsa, die in de tegengestelde richting geparkeerd stond, verraste bij het vertrekken de chauffeur van een Toyota Corolla, die uit de richting van het rondpunt aan de Palma aangereden kwam. Een frontale botsing was onvermijdelijk, waarna de blauwe Toyota de garagepoort en de gevel van de woning van Eline Vandenberghe en Bert Parmentier ramde. De bestuurder van de Corsa werd met een hoofdwonde afgevoerd naar het ziekenhuis. Beide wagens moesten getakeld worden.

Huis te koop

“Onze garagepoort is helemaal ingedeukt en ook de gevel is geraakt, evenwel zonder structurele schade”, vertelt Eline Vandenberghe. “Onze brievenbus moest er aan geloven en de voordeur knelt een beetje. Het hout van de deuromlijsting is door de impact opengespleten. Dertig centimeter meer naar links en de auto reed helemaal onze garage binnen. Gelukkig stond onze eigen auto niet binnen geparkeerd in onze garage”,

“De klap was enorm, al mijn potten en pannen werden door elkaar geschud. We stonden net op het punt om naar de Supra Bazar te vertrekken, we hadden er een afspraak gemaakt om te gaan winkelen. We wonen hier vijf jaar, net nu staat ons huis koop. Met een nieuwe garagepoort en wat herstellingswerken aan de gevel zal het voorval vlug vergeten zijn”, weet Eline het onaangekondigde huisbezoek te relativeren. (CBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.