Auto-ongeval op E17 in Deerlijk zorgt voor één zwaargewonde

Drie bevrijdingsteams werden opgetrommeld om de drie inzittenden uit hun hachelijke situatie te bevrijden. © Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre

Zaterdagnamiddag raakte verloor de chauffeur de controle over zijn wagen bij het verlaten van de E17. Het voertuig kwam tegen een paal terecht, waarop de brandweer drie mensen uit het wrak moest bevrijden. Een van hen raakte ernstig gewond.

Het voertuig, een kleine stadswagen met twee mannen en een vrouw aan boord, kwam rond 15:30 uur uit Frankrijk en probeerde afrit in Deerlijk te nemen. Ter hoogte van de bocht liep het echter grondig fout. De bestuurder van het voertuig voelde zich even onwel door een suikertekort. Daardoor begon het voertuig te slingeren en raakte het van de weg af. Nadat de wielen de betonnen blokken raakten, draaide de wagen op de zijkant en kwam hij tot stilstand rond een verlichtingspaal.

De toegesnelde hulpdiensten begrepen meteen de ernst van de situatie en niet minder dan drie bevrijdingsteams werden opgetrommeld om de drie inzittenden uit hun hachelijke situatie te bevrijden. Er werd besloten het dak van de wagen weg te snijden zodat de medische hulpverleners de eerste zorgen konden toedienen. Twee van de drie inzittenden werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De derde passagier, een man, raakt zwaar gewond en moest ter plaatse worden gestabiliseerd. Even werd voor levensgevaar gevreesd.

Tijdens de reddingswerken moest het verkeer op de afrit via de pechstrook verder rijden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.