Racende jongeren knallen met BMW tegen gevel pas geopende tearoom Parnasse: “Veel schade, maar we doen door”

Pascal Walrave bij de dichtgetimmerde voorgevel van zijn zaak.© Benny Proot
Pascal Walrave bij de dichtgetimmerde voorgevel van zijn zaak.© Benny Proot
Redactie KW

Tearoom en restaurant Parnasse in de Alfons Pieterslaan in Oostende was slechts drie dagen opnieuw open toen er zaterdagavond een BMW tegen hun voorgevel reed. De schade is enorm. “Gelukkig was het na sluitingstijd en zaten er geen klanten meer binnen. Maar toch, je houdt het niet voor mogelijk na acht maanden gedwongen sluiting”, reageert uitbater Pascal Walrave (52).

Gezien Parnasse geen terras heeft, moesten de uitbaters wachten tot 9 juni om de klanten opnieuw te ontvangen. Pascal baat de zaak al negen jaar uit, samen met zijn zus en broer. Ze zijn een tearoom maar bieden ook dagschotels aan.

Straatrace

Het was zaterdag rond 20.30 uur toen er plots een BMW hun gevel ramde. Volgens Pascal waren er twee auto’s aan het racen tegen elkaar in de bebouwde kom toen het plots fout liep. De bestuurder van de auto’s, een BMW met vijf jongeren aan boord, ging uit de bocht toen hij vanuit de Torhoutsesteenweg rechtsaf wilde slaan naar de Alfons Pieterslaan. De wagen ramde de voorgevel, waarop de muur en het raam vernield raakten. Het glas lag meters verder in de zaak. Volgens de politie legde de bestuurder, een 26-jarige Oostendenaar, een negatieve ademtest af. De nodige pv’s werden opgesteld.

Dichtgetimmerd

“Je houdt het niet voor mogelijk. Amper drie dagen na die langverwachte opening en het blij weerzien met de vaste klanten, ramt iemand onze gevel. Gelukkig was het al na sluitingstijd en zaten geen klanten meer te dineren. Het was een ravage van je welste”, reageert Pascal. De brandweer kwam ter plaatse om de plaats te beveiligen en de gevel te stutten. “Ondanks de barsten in de gevel werd geoordeeld dat er geen instortingsgevaar is. Ze brandweer heeft onze zaak wel netjes dichtgetimmerd, in afwachting van de herstelling. De volledige voorgevel en het raam zal echter vernieuwd moeten worden”, gaat Pascal Walrave verder.

Strijdvaardig

“Maar goed, we blijven strijdvaardig. Dankzij de voorlopige herstellingen konden we de volgende dag al opnieuw klanten ontvangen. We hebben zo lang uitgekeken naar de heropening na maanden van stilstand, dat we ons door niets meer laten tegenhouden”, besluit Pascal. Het wordt ongetwijfeld een verzekeringskwestie. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.