Auto knalt tegen garagepoort, bewoonster (81) schrikt zich rot

De auto blokkeerde de volledige garagepoort na het ongeval. Twee inzittenden moesten bevrijd worden.© Bert Feys
De auto blokkeerde de volledige garagepoort na het ongeval. Twee inzittenden moesten bevrijd worden.© Bert Feys
Redactie KW

In Tielt gebeurde zaterdagavond rond 23 uur een zwaar ongeval. Drie jongeren vlamden er met hun BMW rechtdoor, botsten tegen een brievenbus en belandden uiteindelijk met hun voertuig tegen de garagepoort van een woning.

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Burgemeester A. Guilbertlaan en de Wingensesteenweg in Tielt. Een jonge chauffeur kwam vanuit Schuiferskapelle richting Wingensesteenweg aangereden. Op het T-kruispunt verloor de bestuurder de controle over het stuur. De BMW vloog over het kruispunt, knalde tegen de gemetselde brievenbus voor de woning en belandde uiteindelijk tegen de garagepoort. De auto lag op haar zijkant.

De brandweer snelde ter plaatse. “We hebben twee inzittenden moeten bevrijden, de andere was zelf al uit het wrak gekropen. We zijn via de woning en de garage moeten gaan om bij de jongeren te raken. We maakten een gat in de voorruit om hen uit de BMW te halen”, zegt brandweerofficier Lieven Rijckaert.

De drie jongeren werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Tielt. Een takeldienst werd ter plaatse geroepen om de wagen te verwijderen. De BMW is rijp voor de schroothoop.

Ook de ravage in en rond de woning is groot. Een wagen die binnen geparkeerd stond, liep geen schade op. De poort liep wel grote schade op en ook de ravage in de omgeving van de oprit is groot.

De 81-jarige bewoonster was nog wakker, tone het ongeval gebeurde en schrok zich rot, toen ze plots een luide knal hoorde. “Ik stond net op het punt om te gaan slapen”, zegt ze. “Er zijn hier in het verleden nog al ongevallen gebeurd, maar het is de eerste keer dat het zo erg is”, voegt de zoon van de bewoonster eraan toe. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.