Auto knalt in Moorsele tegen tuinmuur en belandt in voortuin

Het zwaar beschadigde voertuig moest worden getakeld. © CLL
Christophe Lefebvre

Spectaculaire beelden dinsdagnamiddag in de Oude Tramweg in Moorsele. Een auto ging er uit de bocht en baande zich een weg doorheen de voortuin van enkele bewoners. Als bij wonder raakte niemand gewond, maar de schade is aanzienlijk.

“Een waanzinnige knal” en “het moest er ooit eens van komen!” Voor de buurtbewoners, die getuige waren van het indrukwekkende tafereel, is de maat meer dan vol. Een dame aan het stuur van haar personenwagen, een SUV, kwam er uit de richting van het centrum toen ze in de bocht de controle over het stuur verloor. Ze knalde tegen een tuinmuur, waarop haar auto omhoog werd gekatapulteerd. De Peugeot raasde door de voortuin om uiteindelijk, half door een omheining, tot stilstand te komen.

“We vragen al jaar en dag aan de gemeente om de situatie hier te komen bestuderen”

Buurtbewoners

“Het mag een wonder heten dat de chauffeur, een oudere dame, er zelf nog uit is kunnen klauteren”, foeteren de buren. “Ze beweert dat ze moest uitwijken voor een tegenligger, maar wanneer je naar de schade kijkt, dan begrijpt iedereen dat snelheid hier een belangrijke rol heeft gespeeld. We vragen al jaar en dag aan de gemeente om de situatie hier te komen bestuderen. Er wordt hier veel te snel gereden en schade is zelfs niet uitzonderlijk meer. Het gemeentebestuur werd verwittigd dat het een kwestie van tijd was alvorens hier een zwaar ongeval zou gebeuren, vandaag is het dan van dat. We mogen van geluk spreken dat er geen fietsers of voetgangers voorbij kwamen.”

De politie kwam ter plaatse en ging er over tot de nodige vaststellingen. Het voertuig moest worden getakeld.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.