Audi ramt zware schuifpoort en knalt in gevel van fotografiestudio in Ingelmunster

© LSi
© LSi
Redactie KW

In de nacht van maandag op dinsdag is een 49-jarige automobilist uit Meulebeke in Ingelmunster met zijn Audi RS Q8 door de poort van fotografiestudio Studio Rembrandt in Ingelmunster gereden.

De wagen en de poort kwamen tot stilstand tegen de gevel van het gebouw en zorgden voor een groot gat in het gebouw. De automobilist liet een vriend de slachtoffers verwittigen en vertrok naar huis. De schade, die pas dinsdagochtend echt bleek, zou later wel geregeld worden, zo was hij overtuigd.

Peperduur

Studio Rembrandt bevindt zich op het einde van een doodlopende stukje van de Leon Bekaertstraat in Ingelmunster. Achter een stevige schuifpoort ligt de professionele fotografiestudio van Bart Rebry en Sylviane Vallaeys. Maar toen de zaakvoerders dinsdagochtend na het nachtelijke telefoontje “dat er iemand met zijn auto tegen de poort was gereden” gingen kijken hoeveel schade er dan precies wel was, viel hun mond open van verbazing.

Een peperdure Audi RS Q8 had de zware schuifpoort volledig uit de hengsels gereden. Samen met de poort had de auto enkele meters verderop een groot gat geslagen in de gevel van de fotografiestudio. “Een groot gat, veel brokstukken en scheuren en heel wat water omdat leidingen van ons keukentje en toilet zijn kapotgesprongen”, overschouwt Sylviane de schade.

Gevel stutten

“Dit is toch wat erger dan gewoon tegen de poort gereden. Aan zoiets hadden we ons bij het nachtelijke telefoontje niet verwacht natuurlijk.” De professionele activiteiten van Studio Rembrandt konden verdergaan maar er was tussenkomst van de brandweer nodig om de gevel te stutten. De automobilist mag zich aan een gepeperde rekening en een proces-verbaal verwachten. Ook de wagen liep zware schade op.

(LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten