Arm sproeimachine klapt open en beschadigt vrachtwagen

De arm van de sproeimachine kwam los.© JH
De arm van de sproeimachine kwam los.© JH
Redactie KW

In Houthulst liep een geparkeerde vrachtwagen met trailer vrijdagochtend rond 10.45 uur zware schade op na een botsing met een tractor sproeimachine. Ook het landbouwvoertuig liep schade op.

Het ongeval gebeurde in de Melanedreef in Houthulst. De bestuurder van een tractor sproeimachine was op weg naar een stuk akker toen, volgens de politie, plots een van de sproeiarmen van de landbouwmachine openklapte. De arm kwam terecht tegen de linkerflank van een geparkeerde vrachtwagen met trailer. Ook de sproeimachine zelf kwam in de botsing.

Flinke schade

Zowel de vrachtwagen als de trailer raakten door het ongeval zwaar beschadigd. De trailer zelf is wellicht zelfs helemaal vernield omdat er structurele schade is. De bestuurder van de sproeimachine parkeerde zich onmiddellijk op een weide en belde zijn verzekeraar op die daarop de politie verwittigde. Zij kwamen ter plaatse voor de nodige vaststellingen.

De eigenaar van de geparkeerde vrachtwagen bleek niet ter plaatse te zijn. Ook de sproeimachine liep rechts vooraan door de botsing flinke schade op. De landbouwmachine zal hersteld moeten worden. De brandweer werd nog ter plaatse gevraagd om de brokstukken van de weg te ruimen. Stukken van de trailer van de vrachtwagen en van de landbouwmachine lagen op de weg. De Melanedreef was daardoor even versperd tot alles opgeruimd was. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.