Als bij wonder geen gewonden nadat vrachtwagen caravan volledig vernielt

De caravan werd volledig pletgewalst.© JT
De caravan werd volledig pletgewalst.© JT
Redactie KW

Op de E40 richting Brussel, tussen Veurne en Oostduinkerke, ter hoogte van Booitshoeke, is vrijdagnamiddag 30 april rond 16.20 uur een vrachtwagen ingereden op een caravan, voortgetrokken door een bestelwagen die op de pechstrook stond. Er vielen als bij wonder geen gewonden.

De klap was nochtans zwaar. De vrachtwagen liet geen spaander van de caravan heel. De inzittenden van de bestelwagen schrokken zich een bult maar kwamen er ongedeerd vanaf. De bestelwagen zelf liep uiteindelijk geen extreem zware schade op.

Brokstukken van de uiteengereten caravan lagen volledig verspreid. Er was heel wat werk voor de brandweer en de takeldiensten om dat op te ruimen en af te voeren.

Verkeershinder

Er was ook verkeershinder op de E40 richting Brussel. Initieel stond het verkeer volledig stil, later was een rijstrook vrij. Ook de aanrijdende truck liep schade op, maar niet onherstelbaar. De voertuigen werden allemaal getakeld, een samenwerking tussen takelaars Vansteenland uit Koksijde en Degrave uit Middelkerke. (BB)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.