Al zevende keer in vijf jaar tijd brokken bij Marie-Rose (68): “Er moet gewoon trager gereden worden”

De tuinmuur van Marie-Rose is volledig vernield, maar voorkwam wel dat er zich opnieuw een auto in de gevel van de woning boorde.© Lsi
De tuinmuur van Marie-Rose is volledig vernield, maar voorkwam wel dat er zich opnieuw een auto in de gevel van de woning boorde.© Lsi
Redactie KW

Voor de zevende keer in vier jaar tijd heeft een automobilist vrijdagnacht op het T-kruispunt van de Wevelgem- en Menenstraat voor heel wat schade gezorgd. Enkel een verstevigd tuinmuurtje voor de woning van Marie-Rose Bostyn (68) zorgde er dit keer voor dat de auto niet opnieuw binnen reed. “Ze wordt stilaan bang om nog in haar woning te slapen”, aldus zoon Bart.

Rond 2.30 uur reed een 22-jarig meisje uit Moorslede met haar Citroën C2 vanuit Moorsele richting Ledegem om een vriend thuis af te zetten. Ondanks knipperlichten en een drempel op het einde van de Wevelgemstraat miste ze wat verderop aan het T-kruispunt haar bocht naar rechts en belandde op de oprit van de woning van Marie-Rose Bostyn.

De wagen kwam op het dak tot stilstand. Beide inzittenden konden lichtgewond uit de auto kruipen. Brokstukken lagen overal verspreid. De passagier uit Ledegem vluchtte even weg, maar kon al snel gevonden worden. Hij kreeg, niet voor het eerst, een proces-verbaal voor overtreding van de coronamaatregelen. Beide vrienden mochten immers op dat tijdstip niet meer onderweg zijn. Automobiliste L.C. uit Moorslede was onder invloed van alcohol.

Verstevigd tuinmuurtje

“Zonder een verstevigd tuinmuurtje voor de gevel was de auto opnieuw in de woning van ons moeder beland”, zucht zoon Dieter Vandoorne. “We construeerden het muurtje met stevige stenen en zelfs poutrellen in de grond nadat eind 2019 al een auto de woning binnen reed. Dat was toen het zesde gelijkaardige ongeval in drie jaar. Ons moeder zat toen in de zetel en werd zelfs weg gekatapulteerd.”

De gemeente nam haar verantwoordelijkheid: er kwam een verkeersdrempel op het einde van de Wevelgemstraat, waarschuwingsborden én knipperlichten. “Niet te geloven dat zelfs dat niet helpt”, klinkt het bij een buurtbewoner. “Misschien moet er gedacht worden aan een sas in plaats van een drempel? Als automobilisten er dan te snel aankomen, zouden ze op het sas botsen in plaats van schade bij particulieren te veroorzaken. Maar eigenlijk moet er gewoon trager gereden worden. De kaarsrechte weg naar Moorsele nodigt natuurlijk wel uit tot sneller rijden.” (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.