Aixam belandt hard in gracht, tachtigjarige bestuurder moet bevrijd worden

De Aixam kwam met een harde klap in de gracht terecht. © foto LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Zaterdag iets na 11.00 uur geraakte een tachtiger om onduidelijke reden van de baan in de Puitstraat te Moorslede.

De bestuurder belandde met een harde klap in de gracht. De schade aan het voertuig is enorm, maar volgens de hulpdiensten kampt de tachtigjarige man enkel met lichte verwondingen. Hij werd voor verder onderzoek naar het AZ Delta in Roeselare gebracht.

Gissen naar oorzaak

Het is momenteel nog gissen naar de oorzaak van het ongeval. “Er was geen ander voertuig bij betrokken”, meldt postoverste Filip Louagie van het brandweerkorps Moorslede. “Het is een raadsel. Misschien week de man uit voor een fietser of werd hij onwel, dat weten we niet.”

De man kwam uit de richting van de Kapelweg en belandde in de Puitstraat, enkele meters voor het kruispunt met de Teerlingweg, hard in de gracht. De Aixam is zwaar beschadigd en moest later uit de gracht getakeld worden, maar de toestand van de man zou stabiel zijn.

“Hij zat niet gekneld, maar lag schuin in het voertuig, met zijn hoofd tegen de ruit geduwd. Voor een tachtigplusser is het uiteraard niet evident om zelf uit dergelijke positie te klimmen.” De brandweer verwijderde de koffer en bevrijdde de man via de achterkant uit het voertuig.

Net uit ziekenhuis

Getuigen herkenden de Aixam en spreken over een man die een paar straten verderop zou wonen. “Hij was nog maar net uit het ziekenhuis ontslagen, en nu komt hij dit tegen”, vertelde een buur. Het MUG-team diende het slachtoffer ter plaatse de eerste zorgen toe, maar de man zou niet in levensgevaar verkeren.

“Op het eerste zicht valt het gelukkig mee”, zegt kapitein Louagie. “De man was bij bewustzijn maar sprak over pijn aan de borstkast, waarschijnlijk van de harde klap tegen zijn stuur. Het is natuurlijk oppassen met mensen van die leeftijd, we moesten dus heel voorzichtig te werk gaan.” Na verzorging werd de tachtiger voor verder onderzoek naar het AZ Delta in Roeselare gebracht.

(LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.