Aanvullend onderzoek brengt weinig extra duidelijkheid over dodelijk ongeval Dylan (17) in Heestert

Langs de Vierkeerstraat in Heestert (Zwevegem) botste hij frontaal met de BMW van Sven D. Voor de tiener kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse. © EVS
Redactie KW

Het aanvullend onderzoek dat de Kortrijkse politierechter beval om nog wat extra details te weten te komen over de omstandigheden waarin bromfietser Dylan Lommens (17) uit Waarmaarde (Avelgem) op 5 juli 2019 stierf bij een ongeval in Heestert (Zwevegem), heeft weinig opgeleverd. De automobilist uit Waregem die met hem in aanrijding kwam, gaat mogelijk vrijuit.

Dylan was die nacht met zijn bromfiets op weg naar huis na zijn eerste werkdag als jobstudent. Langs de Vierkeerstraat in Heestert (Zwevegem) botste hij frontaal met de BMW van Sven D. Voor de tiener kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse.

Drie verkeersdeskundigen lieten hun licht al schijnen over het ongeval maar tot eensluidende conclusies kwamen ze niet. Slechts één zaak was duidelijk: het ongeval gebeurde op de rijstrook van de bromfietser maar wel bijna in het midden van de weg.

Veel zaken onopgehelderd

Was hij op dat moment aan het telefoneren? Dat wou de politierechter wel eens weten, maar ook een onderzoek van het telefoontoestel door het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) bracht geen duidelijkheid. Er waren rond het ogenblik van het ongeval wel inkomende berichten en oproepen maar die zijn niet door Dylan opgenomen of beantwoord. Of hij op het scherm heeft gekeken, kan niet uitgemaakt worden. Een analyse van zijn bloed is evenmin gebeurd. De openbare aanklager had de zaak immers aanvankelijk al geseponeerd en legt de bal nu in het kamp van de politierechter.

Automobilist Sven D. vroeg sowieso de vrijspraak. “We kunnen de onschuld van onze cliënt niet bewijzen, maar stellen wel vast dat te veel zaken onopgehelderd zijn gebleven”, aldus advocaat Bram Van den Bunder. “Ik betreur wat er is gebeurd maar ik ben geen leugenaar”, sloot Sven D. zelf af. “Het was ook voor hem beter geweest als alles was uitgeklaard”, vond ook advocate Julie Vandenbogaerde, die optrad voor de verzekeringsmaatschappij van D. Vonnis op 28 februari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.