Aanrijdster Leon (9) geïdentificeerd: 73-jarige vrouw moet naar politierechtbank

De 9-jarige Leon liep verschillende verwondingen op, vooral in het gezicht.©Olaf Verhaeghe gf
De 9-jarige Leon liep verschillende verwondingen op, vooral in het gezicht.©Olaf Verhaeghe gf
Philippe Verhaest

De vrouw die dinsdagavond de 9 jaar oude Leon Vandemaele uit Meulebeke heeft aangereden, is geïdentificeerd. Het gaat om een 73-jarige vrouw. Ze zal zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden, klinkt het bij het Kortrijkse parket.

Dinsdag in de vooravond werd Leon Vandemaele (9) op het zebrapad van de Baronielaan in Meulebeke aangereden. Hij was de straat met zijn step aan het oversteken toen een vrouw hem aanreed. Zij stopte nog heel even, maar snelde toch weg.

Papa Kristof plaatste het verhaal op sociale media en deed zo een oproep naar getuigen. “Een ongeval is snel gebeurd, maar wees toch zo verstandig en respectvol om op zijn minst contactgegevens achter te laten”, zuchtte hij.

De politie kon de bestuurster van het bewuste voertuig kort na de aanrijding al identificeren. “Het gaat om een dame van 73 jaar”, verduidelijkt het parket van Kortrijk. “Ze bleef inderdaad niet ter plaatse op de plek van het ongeval, maar liet uiteindelijk wel haar gsm-nummer achter. Kort na de feiten werd ze in haar woning aan een ademtest onderworpen, maar die was negatief. Ze zal zich later moeten verantwoorden voor de politierechtbank.”

Inmiddels belde de 73-jarige vrouw de familie van Leon al op. “Ze excuseerde zich voor hetgeen er gebeurd is. Ze was duidelijk onder de indruk. We appreciëren wel dat ze ons heeft opgebeld”, aldus Kristof Vandemaele, vader van Leon. De ouders vinden het wel jammer dat de vrouw zich na de aanrijding niet heeft ontfermd over hun zoon. “Niemand is vrij van een ongeval. Het kan met iedereen gebeuren. Maar als je een ongeval hebt, mag je die plaats niet verlaten en moet je je verantwoordelijkheid nemen”, aldus Kristof.

Leon bleef in de nacht van dinsdag op woensdag in het ziekenhuis ter observatie. Woensdagmiddag mocht hij na een grondige controle terug naar huis. “Leon heeft een hersenschudding opgelopen en ook de schaafwonden zullen goed moeten verzorgd worden om blijvende littekens te voorkomen. Na wat er gebeurd is, heeft hij het mentaal wat lastig, maar alles komt wel weer in orde. Hij is er nog goed van afgekomen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.