https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Aanrijder pleegt vluchtmisdrijf en laat fietsster bewusteloos achter

© (Foto GF)
Redactie KW

Een 25-jarige vrouw werd dinsdagmiddag aangereden op haar fiets langs de Weidestraat in Assebroek. Lindsay kwam ten val en bleef bewusteloos liggen. De aanrijder stopte niet en pleegde vluchtmisdrijf. “Ik werd pas zo’n 45 minuten later in het ziekenhuis wakker”, vertelt Lindsay.

Lindsay Carette (25) uit Assebroek is zorgkundige in een rusthuis en was dinsdag even voor de middag met de fiets op weg naar het werk. Toen ze in de Weidestraat reed ging het echter fout. “Ik hoorde een wagen achter me en voelde plots achteraan mijn fiets een duw”, vertelt ze. “Ik ben gevallen en toen is alles zwart geworden. Ik lag naar verluidt bewusteloos op straat.”

De bestuurder of bestuurster van de wagen in kwestie trok zich daar echter niets van aan. Die reed gewoon door en liet Lindsay op straat liggen. Het was een boer die wat later passeerde die de hulpdiensten verwittigde. Zij brachten Lindsay in allerijl naar het ziekenhuis. “Daar ben ik pas later wakker geworden”, zegt ze. “Van wat er tussenin gebeurd is, herinner ik me niets meer.”

In het ziekenhuis bleek dat de jonge moeder een zware hersenschudding opliep. Daarnaast heeft ze ook een barst in haar knieschijf. Momenteel ligt ze nog steeds in het ziekenhuis. “Ik mag alleszins ook twaalf dagen niet werken”, zegt ze. “Dit heeft dus echt wel stevige gevolgen voor mij, mijn gezin en mijn werkgever. Ik hoop dat ik snel weer helemaal hersteld ben.”

Maar kwaad op haar aanrijder is Lindsay niet. “Ik ben eerder teleurgesteld”, zegt ze vanop haar ziekenhuisbed. “Ik kan echt niet begrijpen dat je iemand aanrijdt en die daarna gewoon laat liggen. Ik lag bewusteloos op straat, dat moet die persoon toch ook gezien hebben? Wat bezielt iemand dan om niet te stoppen en zomaar door te rijden?”

Ook de Brugse politie werd op de hoogte gebracht en is een onderzoek gestart. “Ik hoop dat die persoon nog aangetroffen kan worden of zichzelf aangeeft”, zegt Lindsay. “Ik mag er niet aan denken dat mijn dochtertje vanachter bij mij op de fiets had gezeten.” (TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.