83-jarige fietser levensgevaarlijk gewond na ongeval met vrachtwagen in Houthulst

De straat zal een tijdlang afgesloten blijven om de omstandigheden te onderzoeken.© JH
De straat zal een tijdlang afgesloten blijven om de omstandigheden te onderzoeken.© JH
Redactie KW

In het centrum van Houthulst is een 83-jarige fietser maandagmiddag levensgevaarlijk gewond geraakt na een verkeersongeval met een vrachtwagen. Ter hoogte van de kruising van de Poelkapellestraat met de Eugene de Grootelaan kwam het tot een botsing.

Het ongeval gebeurde even na 16 uur. Zowel de 83-jarige fietser uit Diksmuide als de vrachtwagenchauffeur reden in de Poelkapellestraat in de richting van het centrum. De man reed aanvankelijk op het van de weg afgescheiden fietspad. Ter hoogte van de Eugene de Grootelaan echter gaat het fietspad over in een lichtbruin gemarkeerde fietssuggestiestrook en kwam de man dus met zijn fiets op de rijbaan terecht. Daar is het tot een botsing gekomen. Hoe dat kon gebeuren, zal onderzocht worden.

Onder vrachtwagen

In ieder geval kreeg de fietser een harde klap te verwerken en kwam vooraan deels onder de vrachtwagen terecht. De fietser werd een tiental meter mee gesleurd en de vrachtwagen kwam tot stilstand deels op de fiets. Omstaanders belden onmiddellijk de hulpdiensten waarna de politie, de brandweer, een ambulance en een mug-dienst ter plaatse snelden. De brandweer werd opgeroepen om de fietser van onder de vrachtwagen te bevrijden, maar omstaanders hadden de man al van onder de vrachtwagen gehaald.

Kritieke toestand

De man is met zijn been onder de vrachtwagen geraakt. Hij kreeg in de ambulance de eerste zorgen toegediend en werd daarna onder mug-begeleiding naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper gebracht. De man liep bij het ongeval kritieke verwondingen op. Omwille van het levensgevaar en om de precieze omstandigheden van het ongeval uit te zoeken, werd de plaats in beslag genomen. De straat zal een tijdlang afgesloten blijven. Een verkeersdeskundige van het parket komt de omstandigheden onderzoeken. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier