https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

59-jarige bestuurder eindigt op dak in gracht als hij route op GSM opzoekt

© (Foto JT)
Redactie KW

Een 59-jarige man uit Keiem heeft zich zondagochtend lelijk vergist toen hij onderweg was met zijn auto in Oudekapelle (Diksmuide). Hij reed verkeerd, tikte de route in op zijn smartphone maar was zo afgeleid zodat hij plots ondersteboven in de gracht lag. Hij hield er enkel een nat pak aan over.

Rond 10 uur merkten passanten op de landelijke Oude Zeedijk in Oudekapelle plots een wagen op die ondersteboven in de gracht lag. Het ging om een kleine bestelwagen van het type Opel Combo. De gracht was onder meer anderhalve meter diep en er stond behoorlijk wat water in. De omstaanders riepen of iemand hulp nodig had maar er kwam geen reactie. Het was op dat moment ook niet duidelijk of er nog iemand in de wagen zat want er was niets te zien. Er werd onmiddellijk groot alarm geslagen. Een ambulance, de politie en brandweer kwamen ter plaatse om een redding uit te voeren. Er werden duikers opgeroepen van verschillende omliggende brandweerposten om zo snel mogelijk ter plaatse te gaan.

De eerste toegekomen hulpverlener konden echter snel in de Opel kijken en zagen dat er niemand meer aanwezig was. Daarop kon al heel wat hulp geannuleerd worden. De politie ging meteen aan de slag om de bestuurder op te sporen. Ze ontdekten snel dat de Opel op naam van de 59-jarige J.F. uit Keiem stond. De man kon telefonisch bereikt worden. Hij vertelde dat hij via het venster uit zijn wagen was geraakt en niet gewond was maar wel een nat pak had. Hij was naar huis gewandeld om droge kledij aan te doen. Een kwartier na de oproep was hij terug ter plaatse. Hij legde een negatieve ademtest af. De man verklaarde dat hij tijdens de rit verkeerd was gereden en al rijdend op zijn smartphone de juiste route zocht maar daardoor afgeleid was en in de diepe gracht belandde. Zijn Opel werd getakeld. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.