57-jarige man uit Reninge lichtgewond nadat auto in gracht eindigt

Ook de brandweerpost van Lo-Reninge snelde ter hulp. © JH
Redactie KW

Een 57-jarige man uit Reninge is zondagavond lichtgewond geraakt nadat hij met zijn auto in de gracht eindigde. De man zat tijdens het ongeval even gekneld in zijn wagen.

Het ongeval gebeurde rond 22.45 uur in de Groenestraat in Reninge, deelgemeente van Lo-Reninge. Dat ligt op de grens met Zuidschote nabij Ieper. “Een 57-jarige man die in Reninge woont, was met zijn personenauto onderweg van Woesten naar zijn woonplaats”, zegt commissaris Jorik Debruyne van politiezone Spoorkin. “In een bocht verloor de man de controle over het stuur van zijn auto en kwam aan de overkant van de weg in de gracht terecht. Door het ongeval zat hij even gekneld in de wagen maar de brandweer kon hem snel bevrijden.”

De brandweerpost van Lo-Reninge snelde net als de politie, een ambulance en een mugdienst te hulp. De interventie kon snel afgewerkt worden en de verkeershinder op de landelijke weg bleef beperkt. Nadat de man uit de wagen werd gehaald werd hij voor een medische check-up naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek uiteindelijk slechts lichte verwondingen te hebben opgelopen. De wagen van de man werd uit de gracht getakeld. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier