39-jarige vrouw uit Veurne stabiel na ongeval met Maserati, vrijdag begrafenis omgekomen Timothy Serpieters

Op de plek van het ongeval langs de Veurnekeiweg worden bloemen en kaarsen geplaatst om de overleden Timothy Serpieters te herdenken. © JH
Redactie KW

De toestand van de 39-jarige Nicky Quarteer uit Veurne, de vriendin van de zaterdag verongelukte bouwaannemer Timothy Serpieters is intussen stabiel. “We zijn voorzichtig positief maar er is nog een lange weg te gaan”, zegt haar mama Yvette. Op de plek van het ongeval stoppen intussen tal van mensen om hun verdriet te verwerken. De begrafenis van Timothy vindt nu vrijdag plaats.

Bij het zware verkeersongeval zaterdagavond in de Veurnekeiweg in Wulpen nabij Koksijde overleed de 35-jarige Timothy Serpieters, bekend als oprichter van Stibouw in Veurne. Hij kwam met zijn Maserati op weg naar een etentje tegen een boom terecht. Het parket voert geen verder onderzoek naar de omstandigheden van het ongeluk. Zijn vriendin Nicky Quarteer, met wie hij een maand een relatie had, raakte als passagier levensgevaarlijk gewond. Intussen is de toestand van de vrouw stabiel.

Zorgbehoevende dochter

“We zijn voorzichtig positief”, zegt Nicky’s mama Yvette. “Nicky opende zondag al even de ogen maar haar toestand is nog steeds zorgwekkend. Gelet op het zware ongeval is het al hoopgevend dat ze intussen stabiel is. Ze liep wel verschillende zware breuken op en krijgt momenteel veel medicatie. We moeten afwachten om te zien of ze volledig zal herstellen. In het ziekenhuis werden voorlopig geen bijkomende letsels vastgesteld.” Voor Yvette gaat het om een moeilijke situatie. Nicky heeft een 21-jarige dochter Dilara die zwaar hulpbehoevend is. “Het meisje heeft de hele dag zorg nodig en dat deed Nicky fulltime. Voorlopig neem ik die zorgen over maar dat is zwaar. Ik zoek sowieso nog extra hulp om alles te kunnen rond krijgen”, besluit Yvette.

Rouwplaats op plek ongeval

Op de plek van het ongeval langs de Veurnekeiweg worden intussen tal van bloemen en kaarsen geplaatst om de overleden Timothy Serpieters te herdenken. De man was vooral bekend door zijn bouwbedrijf Stibouw in Veurne. Er werd dan ook toepasselijk een snelbouwsteen aan de boom geplaats met het opschrift ‘R.I.P. Timo Stibo’. Op de plaats stoppen ook geregeld auto’s om even stil te staan of stappen mensen uit om bij de boom even hun verdriet te verwerken. Ook Timothy’s enige zus Deborah en haar papa gingen maandagochtend langs, nog overmand door verdriet.

Collega’s dragen kist Timothy

Ook de begrafenis van Timothy werd intussen geregeld. “De begrafenis van Timothy is nu vrijdag voorzien om 10 uur in de Sint-Walburgakerk in Veurne”, zegt Deborah’s man Bjorn. “In de kerk kunnen 200 mensen binnen maar er worden buiten drie grote schermen geplaatst. Collega’s van Stibouw zullen zijn kist de kerk binnen dragen en zijn beste vrienden zullen de kist weer buiten dragen. Het wordt een moeilijke dag. Timothy had dit echt niet verdiend, hij was koekegoed voor iedereen. De massale steun die we krijgen, is een kleine troost.” Er komt bij uitvaartzorg Cornelis ook een livestream vrijdag om de dienst te volgen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.