31-jarige motorrijder zwaargewond na botsing op vluchtheuvel in Houthulst

© (Foto JH)
Redactie KW

Een 31-jarige man uit Diksmuide is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in de Jonkershovestraat in Houthulst. De man knalde met zijn motor recht op een vluchtheuvel.

Het ongeval gebeurde rond 18..30 uur in de Jonkershovestraat ter hoogte van het kruispunt met de Stokstraat. Wat er precies gebeurde is niet helemaal duidelijk maar er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval. Wellicht was de motorrijder even verstrooid en raakte hij met zijn tweewieler eerst rechts van de weg een verkeersbord. Hij raakte ook even de borduur aan waardoor zijn motor stuurloos werd. De motorrijder kwam ten val en zijn tweewieler schoof tot tegen een vluchtheuvel.

De man werd van zijn motor geslingerd en kwam enkele meters verder met een harde klap op het wegdek terecht. Voorbijgangers belden daarop de hulpdiensten waarna een ambulance, mugteam en de politie ter plaatse kwamen. De mugarts diende de man de eerste zorgen toe. Het gaat om een 31-jarige motorrijder uit Diksmuide. Hij was bij bewustzijn na het ongeval maar raakte zwaargewond. Hij werd overgebracht naar het Jan Yperman ziekenhuis en het is niet duidelijk of hij ook in levensgevaar verkeerde. De politie deed de nodige vaststellingen. De brandweer kwam eveneens ter plaatse om brokstukken en gelekte motorvloeistoffen van de weg te ruimen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.