24-jarige man overleeft knal tegen boom met quad niet

©Kurt Desplenter Belga
©Kurt Desplenter Belga
Redactie KW

Bij een zwaar verkeersongeval langs de Groenebosdreef in Houthulst is zondagochtend een 24-jarige man om het leven gekomen. De twintiger uit Moorslede was samen met drie vrienden op weg met hun quad, toen hij de controle verloor over het stuur en tegen een boom belandde.

De dodelijke crash gebeurde omstreeks 9.30 uur. De vier vrienden reden elk op hun eigen quad in de richting van Langemark-Poelkapelle, toen het in de Groenebosdreef in Houthulst fout liep. Wat er precies gebeurde, is niet helemaal duidelijk.

Vast staat dat de 24-jarige naast de weg in de greppel raakte met zijn voertuig en tegen een boom crashte. Meteen was duidelijk dat de situatie ernstig was. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en probeerden het slachtoffer te reanimeren. Alle hulp kwam echter te laat. Wellicht was de man op slag dood.

Volgens getuigen was er van overdreven snelheid geen sprake. Meer dan waarschijnlijk gaat het om een stuurfout met dramatische gevolgen. De vrienden waren zwaar aangeslagen en kregen de nodige opvang. Door het ongeval was de Groenebosdreef enige tijd afgesloten om alle vaststellingen te doen.

Ook het parket van Kortrijk boog zich over de zaak. “De jongen ging met enkele vrienden een ritje maken met quads en raakte bij een inhaalmanoeuvre van de baan. Hij kwam tegen een boom terecht en overleed ter plaatse. Er werd geen verkeersdeskundige aangesteld omdat getuigen het ongeval zagen gebeuren”, klinkt het daar.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier