20-jarige bestuurder lichtgewond na zware botsing met tractor in Jonkershove

De Volvo was helemaal vernield.© JH
De Volvo was helemaal vernield.© JH
Redactie KW

In de Merkemstraat in Houthulst is een 20-jarige bestuurder van een Volvo vrijdagochtend lichtgewond geraakt na een zware botsing met een tractor en een aalkar.

Het ongeval gebeurde rond 11 uur in de Merkemstraat. Wat daar precies gebeurde is nog onduidelijk maar wellicht kwamen een tractor die een aalkar voorttrok en een bestuurder in een Volvo S40 met elkaar in botsing tijdens het kruisen. De klap was hevig.

De Volvo werd links vooraan tot in de flank zwaar geraakt en werd na de klap weg geslingerd. Het voertuig ging eerst van de weg af, door een haag, over het fietspad en kwam tot stilstand tegen de afsluiting van een tuin. Die raakte deels vernield. De betonplaten onderaan barstten en een tuinpaal met draaide plooide om.

Vernielde Volvo

De tractor met aalkar werd na de botsing ook even stuurloos en denderde een stuk akker op. Daar raakte een van de wielen van de aalkar vast in de sloot. De tractor moest door een andere landbouwer uit de sloot worden getrokken. “Na het ongeval werd een ambulance ter plaatse gestuurd”, zegt commissaris Kris Huysentruyt van politiezone Polder.

”De 20-jarige bestuurder van de Volvo raakte gewond aan de hand en de nek en werd voor verzorging overgebracht naar het Jan Ypermanziekenhuis. De 49-jarige bestuurder van de tractor bleef ongedeerd.” De brandweer van Houthulst moest ter plaatse komen om de brokstukken van de weg te ruimen. De Merkemstraat was een tijdlang versperd tot alle brokstukken opgeruimd waren en de Volvo getakeld werd. Die is volledig vernield. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.