Verkeershinder na kop-staartaanrijding in Rekkem

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een kop-staartaanrijding tussen drie wagens zorgde vrijdagavond voor heel wat schade en verkeershinder op de N58. Een bestuurder werd voor verzorging naar het ziekenhuis afgevoerd.

Het werd een bijzonder onaangename start van het weekend voor drie chauffeurs. Op de N58, in de richting van Rekkem en de kluifrotonde, vormde zich een file naar aanleiding van een controleactie door de douane. Een Mercedes bestelwagen merkte de file te laat op en reed vol in op een Volkswagen break.

Door de impact werd de Volkswagen vooruit gekatapulteerd waardoor hij achterin een BMW SUV terecht kwam. “Het ging erg snel en het was nagenoeg onvermijdbaar”, klinkt het bij de chauffeur van de BMW. “We moesten vertragen omdat douaniers voertuigen uit het verkeer haalden. In mijn achteruitkijkspiegel zag ik de bestelwagen komen, zonder te vertragen. De klap die volgde was erg hard en ook wij deelden in de brokken helaas.”

Tweede keer deze week

De bestuurder van de BMW, een oudere heer uit Moeskroen die samen met zijn vrouw onderweg was, kwam er met de schrik van af. “Ik heb wel wat pijn aan de knie maar ik denk dat dit louter van de impact afkomstig is”, vult hij nog aan. “De bestuurder van de Volkswagen werd wel met de ziekenwagen weggebracht. Hij klaagde van hevige pijnen aan de arm.”

De politie kwam ter plaatse en startte een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De combinatie van plaats en tijdstip zorgde meteen voor een stevige file op de N58.

Opmerkelijk detail: een viertal dagen terug gebeurde er ter hoogte van de kluifrotonde eveneens een ongeval, toen een vrachtwagen ook moest vertragen voor de controlepost van de douane.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier