Verdriet is groot voor verongelukte voetballer Bodhi Gunst (26)

Het verdriet door het plotse afscheid van de 26-jarige Bodhi Gunst is bijzonder groot. De uit Lissewege afkomstige jongeman kwam zaterdagavond om het leven bij een zwaar verkeersongeval langs de E403 in Ardooie. “Hij groeide op binnen onze voetbalclub; hij was hier actief van bij de kadetten”, zegt Johan Dauwens, voorzitter van RFC Lissewege. “Bodhi was altijd goedlachs en zal bijzonder hard gemist worden.”

Bodhi Gunst doorliep sinds de kadetten alle jeugdreeksen van RFC Lissewege. Dit seizoen verhuisde hij naar VV Westkapelle. © A-JVHO

Geen hulp kon nog baten toen Bodhi Gunst zaterdagavond iets voor 21 uur met zijn bestelwagen in Ardooie inreed op de achterkant van een rijdende vrachtwagen. De jongeman reed op de E403 in de richting van Kortrijk en moet op slag dood geweest zijn. Volgens de eerste vaststellingen van de door het parket aangestelde verkeersdeskundige wijst alles in de richting van een spijtig ongeval waarbij het slachtoffer vermoedelijk in slaap is gevallen.

Eerbetoon op voetbalvelden

Bodhi Gunst groeide op en woonde jarenlang in Lissewege. Sinds enige tijd woonde hij echter samen met zijn vriendin Oxana Mangodt in Menen; waar het koppel een huis had gekocht. Hij was bijzonder bekend en geliefd in het voetbalmilieu. “Bodhi groeide op binnen onze voetbalclub. Hij is hier begonnen bij de kadetten en doorliep alle jeugdreeksen”, zegt Johan Dauwens, voorzitter van RFC Lissewege. “Net zoals iedereen die betrokken is bij de Club, en eigenlijk heel Lissewege, ben ik echt wel aangedaan door dit onverwachte overlijden. Bodhi was geliefd. Hij was altijd bijzonder goedlachs; een echte sfeermaker.”

(lees verder onder de foto)

Voor de wedstrijd tegen SKV Zwevezele B werden witte ballonnen opgelaten ter nagedachtenis aan Bodhi.
Voor de wedstrijd tegen SKV Zwevezele B werden witte ballonnen opgelaten ter nagedachtenis aan Bodhi.© RFC Lissewege Online.

“Ik ken ook zijn ouders en eigenlijk heel de familie goed”, gaat de voorzitter verder. “Bodhi’s vader heeft nog in het bestuur van de voetbalclub gezeten. We hebben met de club een eerbetoon voor hem gehouden waarbij alle spelers in stilte arm in arm op het veld stonden en waarbij er witte ballonnen werden opgelaten. Bodhi zal bijzonder hard gemist worden. Hij speelde sinds een paar maanden dan wel bij Westkapelle maar hij had al laten verstaan dat hij mogelijk terug bij ons zou gaan spelen. Het zal niet meer mogen zijn…”

(lees verder onder de foto)

De spelers van RFC Lissewege waren bijzonder aangeslagen door het droevig nieuws. Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden.
De spelers van RFC Lissewege waren bijzonder aangeslagen door het droevig nieuws. Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden.© RFC Lissewege Online.

Bodhi lag goed in de groep in VV Westkapelle, hij was een echte sfeermaker”

Ook bij zijn huidige ploeg VV Westkapelle zijn ze danig onder de indruk van het tragische verkeersongeluk. “Bodhi speelde bij ons sinds de start van dit seizoen”, zegt bestuurslid Izy Zeebroek. “Hij was actief als linksachter. Bodhi lag wel goed in de groep en was zeker in de kantine een echte sfeermaker. Voor de recentste match na zijn overlijden hebben we met de spelers een bezinningsmoment gehouden. Voorafgaand aan de aftrap lasten we ook nog een minuut stilte in. En de spelers zijn iets aan het voorbereiden voor op de uitvaartplechtigheid.”


De burgerlijke afscheidsplechtigheid vindt plaats in de aula van Blauwe Toren (Zeelaan 2 in Brugge), vrijdag 15 november om 11 uur. Aan de nabestaanden van Bodhi biedt de redactie van Krant van West-Vlaanderen haar oprechte deelneming aan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.