Verdachte winkelkarincident Koksijde verhoord, slachtoffer aan de beterhand

Redactie KW

Er is een verdachte geïdentificeerd en gearresteerd voor het incident van gisteren in de Carrefour in Koksijde. De zestiger uit Koksijde werd ondertussen ook al verhoord. De verwondingen bij het slachtoffer zijn wel minder ernstig dan initieel werd gedacht. De bewakingsagent mocht het ziekenhuis na een uurtje al verlaten en zal minder dan een week arbeidsongeschikt zijn. De verdachte zal in snelrecht gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank van Veurne.

Een bewakingsagent bij Hypermarkt Carrefour in de Strandlaan in Koksijde is dinsdagmorgen zwaargewond geraakt na een duw door een klant. Hij werd door de mughelikopter afgevoerd met een hersentrauma.

De klant wilde geen winkelkar nemen, wat nodig was om social distancing te kunnen bewaren. De bewakingsagent, uit Blankenberge, kwam met zijn achterhoofd tegen de grond terecht. Hij werd met een hersentrauma naar het ziekenhuis in Veurne overgebracht.

Het incident gebeurde kort voor 9 uur. Volgens de politie Westkust had de bewakingsagent (59) de klant aangemaand om een winkelkar te nemen. Dat werd verplicht door de supermarktketen om afstand te bewaren in coronatijden. De klant weigerde een kar te nemen, waarop een discussie ontstond. Plots gaf de klant een duw aan de bewakingsagent. De man viel achterover op zijn achterhoofd en raakte bewusteloos.

Camerabeelden

De politie, een ziekenwagen en de mughelikopter spoedden zich ter plaatse. Het slachtoffer had een hersentrauma opgelopen. Eerst was het onduidelijk wat er precies was gebeurd. Het leek er even op dat de bewakingsagent flauw gevallen was. De klant verklaarde aan getuigen dat hij zijn gegevens had achtergelaten bij het personeel, maar hij was gewoon vertrokken.

Na het bekijken van de camerabeelden bleek duidelijk dat de bewakingsagent een duw had gekregen en achterover was gevallen.

Verdachte winkelkarincident Koksijde verhoord, slachtoffer aan de beterhand
© JT

De mugheli met het medische team aan boord zette zich neer op een stuk vrije parking waar normaal de wagens van de winkelbezoekers staan.

De interventie van de heli had heel wat bekijks en werd druk op foto vastgelegd door toeristen, die dergelijke interventie met de mugheli als een onverwacht vakantiekiekje inblikten.

Enkele weken geleden waarschuwden experten al in onze krant voor toenemend geweld in winkels en supermarkten. Minister Muylle veroordeelde toen ook al dat geweld.

(BB/JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier