Veel verkeershinder op R8 na botsing met drie voertuigen

© CLL
Christophe Lefebvre

Een kop-staartaanrijding tussen drie voertuigen zorgde vanmiddag voor heel wat verkeershinder op de R8. Twee personen werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

De kettingreactie ontstond rond 17 uur op de ring in de richting van ‘t Ei. Een bestelwagen moest er vol in de remmen gaan om een aanrijding met zijn voorligger, die een onverwacht manoeuvre uitvoerde, te vermijden. Een Skoda, die net achter de bestelwagen reed, kon tijdig reageren waardoor een aanrijding werd vermeden. Helaas kon de bestelwagen die daarop volgde niet tijdig stoppen en reed hij in op de Skoda, die op zijn beurt in de kont van de eerste bestelwagen terechtkwam.

De bestuurster van de Skoda, een zwangere dame, en de passagier van de laatste bestelwagen werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De combinatie van spitsuur, ongeval en de plaats net voor de wisselaar in de richting van de E17, zorgde nagenoeg meteen voor een monsterfile op de R8. Wie Kortrijk of de E17 wilde bereiken, komende uit de richting van Bissegem, moest heel wat geduld hebben met wachttijden van meer dan een uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.