Veegmachine van gemeente kantelt achterover op Zeedijk

Vreemd zicht op de zeedijk.© BB
Vreemd zicht op de zeedijk.© BB
Redactie KW

Het was een opvallend zicht, dinsdagmiddag op de Zeedijk van Koksijde, nabij Ster Der Zee. Een vrachtwagen van de gemeente kantelde achterover en stond met de voorwielen meters boven de grond. Gewonden vielen er gelukkig niet.

Rudy Baelen, hoofd van de technische dienst van Koksijde, werd meteen op de hoogte gebracht. “Onze mannen waren zand aan het vegen op de Zeedijk met onze veegmachine. Zoals steeds wordt de lading zand dan uitgekieperd op het strand. Het zand was echter al te veel natgeregend en schoof niet naar beneden. De zware massa zand bleef dus hangen en de truck begon achterover te kantelen onder druk van het gewicht”, legt Rudy Baelen uit.

“Onze chauffeur kan er dus weinig aan doen en gelukkig liep onze veegmachine geen structurele schade op. Hoogstens zullen de achterlichten vervangen moeten worden. Kort na de middag zullen we de vrachtwagen opnieuw op de wielen proberen plaatsen, maar we moeten voorzichtig te werk gaan. Want als de veegmachine zomaar weer op zijn wielen valt, dreigen de assen te breken. Eerst moeten we de machine dus zekeren en een deel zand verwijderen uit de laadbak. We hebben genoeg materiaal ter beschikking om het zelf op te lossen”, aldus Rudy Baelen.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.