Op 10 juni 2016 werd de handschoen van het slachtoffer gegrepen door de bewuste machine. Bij het ongeval liep hij niet minder dan vier breuken in zijn linkervoorarm op. Bovendien konden zijn wijsvinger en een kootje van zijn ringvinger niet meer gered worden. De arbeider werkte al twintig jaar voor het bedrijf dat onderdelen voor bussen en trucks produceert. De burgerlijke partij vroeg een voorlopige schadevergoeding van 35.000 euro.

Het onderzoek wees uit dat de klopboormachine al enkele jaren geen beschermingskap meer had. Ook de vereiste risico-analyse was niet gebeurd. De verdediging betwistte in die omstandigheden de verantwoordelijkheid voor het arbeidsongeval niet. Meester Chris Persyn benadrukte wel dat het bedrijf op vlak van veiligheid al in 2009 met een actieplan op de proppen kwam. Het aantal arbeidsongevallen werd sindsdien erg teruggedrongen. "Dit is een bedrijf dat wel degelijk investeert in veiligheid en dus de juiste mentaliteit toont." De verdediging stelde opschorting van straf voor.

De rechter doet uitspraak op 19 december.

(Belga)

Op 10 juni 2016 werd de handschoen van het slachtoffer gegrepen door de bewuste machine. Bij het ongeval liep hij niet minder dan vier breuken in zijn linkervoorarm op. Bovendien konden zijn wijsvinger en een kootje van zijn ringvinger niet meer gered worden. De arbeider werkte al twintig jaar voor het bedrijf dat onderdelen voor bussen en trucks produceert. De burgerlijke partij vroeg een voorlopige schadevergoeding van 35.000 euro.Het onderzoek wees uit dat de klopboormachine al enkele jaren geen beschermingskap meer had. Ook de vereiste risico-analyse was niet gebeurd. De verdediging betwistte in die omstandigheden de verantwoordelijkheid voor het arbeidsongeval niet. Meester Chris Persyn benadrukte wel dat het bedrijf op vlak van veiligheid al in 2009 met een actieplan op de proppen kwam. Het aantal arbeidsongevallen werd sindsdien erg teruggedrongen. "Dit is een bedrijf dat wel degelijk investeert in veiligheid en dus de juiste mentaliteit toont." De verdediging stelde opschorting van straf voor.De rechter doet uitspraak op 19 december.(Belga)