Valse oproep voor vermeende brand in Zedelgem

© Johan Sabbe
Redactie KW

Zondagmorgen omstreeks 7 uur liep er een bericht bij de Torhoutse brandweer binnen voor het blussen van een grote brand in Zedelgem. Het bleek om een valse oproep te gaan.

De brandweerlui werden gealarmeerd voor een vermeende brand in een gebouw langs de lange en overwegend landelijke Brugse Heirweg in Zedelgem. Ook zouden er hoge vlammen ontstaan zijn in een naburige weide.

Zware geldboetes voor ‘grappenmakers’

Het brandweerkorps rukte met zijn groot materieel en verschillende bluswagens uit. De volledige lengte van de Brugse Heirweg tussen Aartrijke en Zedelgem werd afgereden, maar nergens bleek er ook maar iets van een brand te bespeuren te zijn : niet in een gebouw en evenmin in een weide. De brandweerlui namen het zekere voor het onzekere en informeerden bij voorbijgangers en bewoners, maar niemand had iets van een brand gemerkt. Dus werd er uiteindelijk rechtsomkeer gemaakt richting kazerne.

Het aantal valse oproepen is de laatste tijd sterk verminderd, onder andere omdat de bellers gemakkelijker dan vroeger traceerbaar zijn en er op dergelijke vergrijpen zware geldboetes staan. Maar toch blijven flauwe ‘grappenmakers’ af en toe toeslaan. Begrijpe wie begrijpen kan.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier