Vals alarm voor twee drenkelingen in Noordzee ter hoogte van Mariakerke

© belga
Redactie KW

De hulpdiensten rukten maandag rond 17.20 uur massaal uit voor een redding te water op de Noordzee ter hoogte van Mariakerke bij Oostende. Een wandelaar meldde aan de noodcentrale dat hij een kajak met twee personen zag kapseizen. De drenkelingen raakten niet meer aan boord en bevonden zich zo’n 300 meter voor de kust, luidde de oproep. Het bleek uiteindelijk om vals alarm te gaan.

Brandweer, politie, ziekenwagen, MUG, reddingsboten van DAB Vloot en de reddingshelikopter NH90 van de basis in Koksijde waren al uitgerukt. “Uiteindelijk bleek het om een nodeloze interventie te gaan. Van een gekapseisde kajak was geen sprake en de wandelaar had zich vergist. We zijn snel weer richting de kazerne vertrokken”, zegt kapitein Dries Van der Veken van brandweerpost Oostende. De NH90 was onderweg maar keerde nog voor de aankomst in Mariakerke terug richting Koksijde.

Ook zondag werd al een nodeloze zoekactie boven zee gehouden toen een kind van 5 vermist raakte. Het kind liep uiteindelijk verloren op de zeedijk en werd door de politie teruggevonden. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier