Vader verongelukte Sharon neemt deel aan Rally van Kortrijk die hij met zijn dochter zou rijden

Drie weken na het ongeval, waarin zijn 22-jarige dochter Sharon overleed, neemt Boezingenaar James Gruwez dit weekend deel aan de Zes Uren van Kortrijk.

De vader van Sharon neemt deel aan de Rally van Kortrijk met de auto waarin Sharon haar enige wedstrijd als copiloot reed. © TP

Vader James (46) en vriend Bjorn Six (23) waren afgelopen vrijdag druk in de weer om de Mercedes 190 op punt te stellen. Vlak voor het fatale ongeval in Vleteren reed Sharon nog in de prijzen met deze wagen als copiloot van haar vader tijdens de Hemicuda Rally. “Het was haar eerste en jammer genoeg enige wedstrijd als copiloot”, vertelt James. “Ze had ons eind oktober nog ingeschreven voor de Zes Uren van Kortrijk. Onwezenlijk dat ze er nu niet meer is.”

Toch zal Sharon zichtbaar aanwezig zijn dit weekend. Op het dak en de zijkanten van de wagen werden foto’s aangebracht van de jonge vrouw. “Haar collega’s leverden ook een foto die we op de motorkap plaatsten. Deze wagen was gemaakt voor ons twee, om samen te rijden en plezier te maken, een symbool van onze unieke band. Ik heb het af en toe moeilijk als ik haar mooie foto’s bekijk, maar ze zou gewild hebben dat ik zou genieten van dit weekend. Ik zal het proberen, met Sharon in gedachten.”

James roept zoveel mogelijk familie, vrienden en kennissen van Sharon op om zaterdag te verzamelen in de publiekszone van KP Lavano in Moeskroen. “Als eerbetoon. Op die plaats rij ik met onze wagen in een lager gelegen zone, waardoor de toeschouwers haar grote foto op het dak goed zien. Ik wil mijn mooie dochter tonen, die zo toch een beetje meerijdt.”

James krijgt steun van de organisatie. “Wij krijgen het wedstrijdnummer 190, dat symbool staat voor onze Mercedes 190, en alle deelnemers hebben een herdenkingssticker op de wagen met haar gezicht. Dit weekend wordt voor mij een belangrijke volgende stap in het verwerkingsproces.”

Er loopt momenteel een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De familie van Sharon verdenkt de bestuurder, haar ex, van doodslag.

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.