Vader en zoon komen om tijdens classic rally in Portugal

De Jaguar XK 140 uit 1956 © GF
Redactie KW

Gustaaf (70) en Philip Luysterborg (44) uit respectievelijk Knokke en Brasschaat (Antwerpen) kwamen om het leven tijdens een rit van de Tour Amical die woensdag startte in Porto.

Het ongeval gebeurde donderdag 7 mei in de late namiddag in de buurt van het dorpje Caramulo (Viseu, midden Portugal). Caramulo staat onder meer bekend voor zijn kunst-en voertuigenmuseum. De omstandigheden waarin de crash plaatsvond, zijn vooralsnog niet duidelijk. Onderzoek van de autoriteiten ter plaatse moet meer klaarheid brengen. Feit is wel dat de twee slachtoffers bij de crash het leven hebben gelaten. Hulp mocht niet meer baten. Vader en zoon Luysterborg namen voor de zevende keer deel aan Tour Amical in een Jaguar XK 140 uit 1956. De familie werd inmiddels op de hoogte gebracht van de bijzonder tragische gebeurtenis.

Eerste dodelijk ongeval in twaalf edities

De organisatoren betuigen hun innige deelneming aan de nabestaanden van de slachtoffers. Het is voor het eerst dat Tour Amical, die momenteel zijn 12e editie houdt met liefst 239 deelnemende wagens, wordt geconfronteerd met zulk een zwaar verlies. De rondrit van oldtimers brengt de chauffeurs en hun co-piloten van Porto naar Marbella.

Afgelopen weekend nog bezochten meer dan 20.000 autofans het Antwerp Classic Car Event, waarbij alle bolides voor Tour Amical werden geladen vooraleer ze afreisden naar Porto. In principe moet de rondrit eind deze week aankomen in Marbella. Maar de organisatie kan gezien de omstandigheden nog geen uitsluitsel geven over het verdere verloop van Tour Amical.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.