UPDATE Twintiger sterft na ongeval in Middelkerke, andere betrokkene aangehouden

Redactie KW

Zijn kleine personenwagen werd achteraan tegen hoge snelheid aangereden door een pick-up personenwagen.

Zondagmorgen is een jonge Franse bestuurder omgekomen op de E40 ter hoogte van Mannekensvere (Middelkerke). Zijn personenwagen, een Renault Twingo, werd achteraan tegen hoge snelheid aangereden door een SUV pick-up personenwagen.

Tegen verkeersbord gekatapulteerd

De SUV-wagen ramde eerst een twintigtal meter vangrail vooraleer hij botste met de Franse wagen. Die werd tegen een verkeersbord gekatapulteerd. De pick-up kwam meters verder in een veld tot stilstand. De bestuurder van de pick-up werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer van Nieuwpoort en Middelkerke kwam ter plaatse om de bestuurder van de Renault Twingo uit het verhakkelde wrak te bevrijden.

Voor de bestuurder van de lichte personenwagen, een jonge Franse twintiger, kon geen hulp meer baten. De brokstukken van de twee voertuigen lagen overal verspreid en werden door de brandweer opgeruimd. Door het ongeval was het rechterbaanvak in de richting van Jabbeke een tijdlang afgesloten. Er is een deskundige aangesteld die de omstandigheden van het ongeval moet onderzoeken.

Bestuurder gearresteerd

“De bestuurder van het aanrijdend voertuig was niet meer op de plaats van het ongeval toen de politie ter plaatse kwam”, meldt het parket Brugge-Veurne. “Hij had zich naar het ziekenhuis begeven, maar nadien heeft hij opnieuw met de politie contact opgenomen. Hij werd gearresteerd voor de duur van het onderzoek, en werd ondertussen verhoord door de wegpolitie.”

“Het onderzoek spitst zich nu toe op de omstandigheden van het ongeval enerzijds, en anderzijds de vraag of de man zich heeft willen onttrekken aan de nuttige vaststellingen. Het rijbewijs van de bestuurder van het aanrijdend voertuig werd voor 15 dagen onmiddellijk ingetrokken.”

Een rijstrook van de E40 werd afzet. Rond 10 uur werd de weg opnieuw vrijgegeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier