Unizo opent website voor door noodweer getroffen ondernemers

Dit Pinksterweekend trekken diverse onweders over ons land, met als krachtige uitschieter het onweer met hevige hagel van zaterdagavond.


Het noodweer zorgde al voor heel wat hagelschade. Ook heel wat ondernemers zijn getroffen. Voor hen is het des te zwaarder, omdat het over hun inkomen gaat. Unizo opent de website www.unizo.be/noodweer waar ondernemers info en advies krijgen over wat ondernemers die getroffen zijn kunnen doen.

Ondernemers die rechtstreeks of onrechtstreeks schade opgelopen hebben, verwittigen best zo snel mogelijk hun verzekeraar. Alle brandverzekeringscontracten die panden en andere ‘eenvoudige risico’s’ dekken, omvatten verplicht een waarborg tegen natuurrampen die bij wet worden opgesomd. Het gaat om aardbevingen, overstromingen, stormen of waterschade en windschade.

Erkenning als natuurramp

Het Rampenfonds treedt enkel op in geval van natuurrampen die officieel erkend werden. Als er zich een natuurramp heeft voorgedaan, is het de taak van de getroffen gemeente om daar zo veel mogelijk gegevens over te verzamelen. De gemeente zal deze informatie dan overmaken aan de provinciegouverneur, die op zijn beurt de erkenning van de ramp aan de minister van Binnenlandse Zaken zal vragen. Via www.unizo.be/noodweer vinden ondernemers informatie wat te doen, mocht deze storm als natuurramp worden erkend. Unizo vraagt voor de zwaarst getroffen gemeenten zoals Wingene snel de erkenning van de hagelstorm als natuurramp.

(MF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.