Uitslaande brand vernielt woning in Geluwe

foto CLW
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een uitslaande brand in de Ieperstraat zorgde voor heel wat tumult woensdagavond. De getroffen woning is onbewoonbaar maar als bij wonder raakte niemand gewond. “Ik zat rustig televisie te kijken en voor ik het wist stond ik op straat”, aldus de aangeslagen bewoner.

De eerste melding liep omstreeks 21.30 uur bij de hulpdiensten van de zone Westhoek binnen. De bewoner van de alleenstaande woning in de Ieperstraat in Geluwe kon zelf de brandweer verwittigen.

Schakelkast

Robert Ollevier, de 79-jarige bewoner van de woning, heeft de tranen in zijn ogen wanneer hij de hulpdiensten zijn woning ziet betreden. “Ik zat in mijn zetel naar televisie te kijken toen ik plots enkele ploffen hoorde”, vertelt de man met de krop in de keel. “Ik zag rook uit de schakelkast van de elektriciteit komen en ik ben zelf nog poolshoogte gaan nemen. Het ging allemaal erg snel en nog voor ik goed en wel begreep wat er gaande was, sloegen de vlammen al uit de verdeelkast in mijn keuken. Ik begreep erg snel dat ik me in veiligheid moest brengen en de hulpdiensten moest verwittigen.”

foto CLW
foto CLW

Extra manschappen

De brandweer kwam meteen met het grote materiaal ter plaatse. “De woning ligt van de straat verwijderd waardoor onze ladderwagen hier absoluut nutteloos was”, legt de brandweerofficier uit. “We moesten dus extra manschappen en materiaal ter plaatse roepen om de brandhaard te bestrijden. De brand begon ter hoogte van de keuken, aan de achterzijde van de woning, maar sloeg al snel over naar de living en het dak. We kregen de vlammen onder controle maar het huis is onbewoonbaar. We kunnen geen uitspraak doen naar de exacte oorzaak van de brand, dit gaat onderzoek moeten uitwijzen.”

Opgevangen

De bejaarde bewoner werd nagenoeg meteen opgevangen door vrienden en familie en kreeg ook onderdak aangeboden. De Ieperstraat werd een tijdlang voor het verkeer afgesloten maar door het late uur veroorzaakte dat weinig hinder. Bij de brand raakte niemand gewond. Ook de burgemeester van Wervik, Youro Casier, kwam ter plaatse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier