Uitslaande brand vernielt woning in Beveren aan de IJzer

© José Tyteca
Redactie KW

Maandagmorgen heeft een uitslaande brand een rijwoning in de Hondschootestraat in Beveren aan de IJzer, deelgemeente van Alveringem, volledig verwoest. Er zijn geen gewonden.

Een bewoner uit de straat die omstreeks 1.30 uur thuiskwam, zag dat er rook opsteeg uit de woning en sloeg alarm. Toen de brandweerkorpsen van Zuid-IJzer (Poperinge) en Lo-Reninge ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen al door het dak.

De woning brandde volledig uit en het dak stortte in. De bewoner die er renovatiewerken uitvoert, verblijft af en toe in de woning maar hij was op het moment van de brand bij zijn ouders in Jabbeke. Er waren dus geen gewonden. Een aanpalende woning heeft ook wat rook- en waterschade opgelopen door de zware brand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Maandagmorgen is de brandweer opnieuw ter plaatse geweest voor een opflakkering van de vlammen.

Even paniek rond eigenaar

Het uitgebrande huis wordt momenteel gerenoveerd door eigenaar F.D. In het aanpalende huis links ligt zijn werkmateriaal. “Het heeft een tijdje geduurd eer er zekerheid was rond de eigenaar”, vertelt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Spoorkin. “We konden de eigenaar niet bereiken en ook buurtbewoners wisten niet waar hij was. Er werd even gedacht dat hij zich in zijn woning bevond. Uiteindelijk hebben we de man toch kunnen bereiken.”

Volgens buurtbewoners had de eigenaar dit weekend nog in zijn huis gewerkt. “We zagen hem geregeld in het weekend aan de slag gaan in het huis”, zeggen ze. “Hij was al ongeveer een jaar bezig. Goed kennen we hem niet want hij verbleef hier maar af en toe en is niet van de regio.”

De politie heeft het huis intussen verzegeld. (JTV/JH)

De woning na de brand.
De woning na de brand.© JH

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.