Uitslaande brand legt garage in de as, elektrische fiets wellicht aan de basis

© CL
Christophe Lefebvre

Een uitslaande brand herleidde donderdagvoormiddag een garage tot as in de Fabiolalaan. De eigenaar bracht zichzelf in veiligheid en de brandweer kon de aanpalende woningen redden. De schade is aanzienlijk.

Theo Decoene (79) bekomt van de schrik wanneer hij toekijkt hoe rookpluimen uit zijn woning tevoorschijn komen. “Ik zat in mijn tuin en was de krant aan het lezen, toen ik plots geknetter hoorde. Het was iets voor 11 uur en het knetterende geluid werd steeds luider. Voor ik goed en wel besefte wat er gaande was, zag ik door het raampje van mijn garage dat de boel in lichterlaaie stond. Ik twijfelde geen seconde en liep naar de overburen, weg van het vuur, waarna ik de brandweer belde.”

De hulpdiensten verschenen massaal ter plaatse en vielen het vuur aan vanuit meerdere hoeken. “Niet alleen wilden we koste wat het kost de woning van de oudere heer redden, maar ook de aanpalende woning van de buren werd door het vuur bedreigd.”

Garage en auto verloren

De brandweerofficier ter plaatse was dan ook tevreden te kunnen zien dat de gebruikte tactiek zijn vruchten afwierp. “De garage en de volledige inhoud, inclusief de wagen, zijn verloren” klinkt het. “De woning zelf bleef, op rookschade na, gevrijwaard en is nog bewoonbaar. Door de hitte die in de garage werd opgewekt begon de muur van de aanpalende woning ook te smeulen. Door preventief te blussen, konden we de temperatuur naar beneden halen en bleef ook die woning gespaard. Over de eventuele oorzaak van de brand kan ik geen uitspraken doen, daar gaat het onderzoek duidelijkheid kunnen verschaffen.”

Opladen elektrische fiets aan de basis?

Theo heeft wel zijn eigen theorie over wat aan de bron van het vuur zou kunnen liggen. “Mijn elektrische fiets was aan het laden“, zegt hij. “Ik denk dan ook dat daar een kortsluiting moet zijn ontstaan waardoor het in de garage is gaan branden.”

Niemand raakte gewond en de kranige Theo wordt tijdelijk opgevangen door zijn dochters.

https://www.youtube.com/watch?v=g9ouAUxHk04

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.