Uitslaande brand in Oostende snel onder controle

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In de Groenendaallaan in Oostende brak omstreeks 18.30 uur brand uit in een appartement op de derde verdieping van een appartementsgebouw. Er vielen geen gewonden.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door het raam. “Hoewel het om een uitslaande brand ging kregen we de brand toch snel onder controle. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand aanwezig in het appartement. De bewoner van het appartement was boodschappen gaan doen”, vertelt kapitein Dries Van der Veken van de Oostendse brandweer.

Geen gewonden

“Er zijn momenteel maar twee appartementen van het hele gebouw bewoond, waaronder het appartement op de derde verdieping waar de brand uitbrak. In de andere appartementen zijn er renovatiewerken aan de gang. EEn persoon op de eerste verdieping moest tijdelijk haar appartement verlaten.”

Een ambulance kwam preventief ter plaatse, maar er vielen geen gewonden bij de brand. Voorlopig is de oorzaak van de brand nog niet gekend. “Het zal aan de politie zijn om uit te maken of er al dan niet een branddeskundige zal aangesteld worden”, aldus de brandweerkapitein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier