Tweede brand in Koksijde blijkt dan toch accidenteel

Redactie KW

Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne. De 17-jarige zoon van het gezin werd als verdachte van de eerste brandstichting opgesloten in de gesloten jeugdinstelling van Everberg.

De eerste brand ontstond op zaterdag 10 december iets na 22 uur in de woonkamer van het huis in de Schildknaapstraat. De brandweer kon voorkomen dat het vuur zich in de rest van de woning verspreidde. Bij de brand vielen geen gewonden.

Volgens de eerste vaststellingen van de branddeskundige kon het vuur onmogelijk accidenteel ontstaan zijn. De brand werd aangestoken ter hoogte van de zetel. Al snel kwam de minderjarige zoon van het gezin als verdachte in beeld. Op bevel van de jeugdrechter werd de jongeman overgebracht naar de gesloten jeugdinstelling van Everberg.

In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 december woedde opnieuw brand in dezelfde woning in Koksijde. De eerste vaststellingen wezen opnieuw in de richting van brandstichting. De branddeskundige kwam echter tot de conclusie dat het vuur toch accidenteel ontstond. Op het moment van de tweede brand was de woning opnieuw vrijgegeven. De terug aangeschakelde elektriciteit bleek de oorzaak te zijn.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.