Twee motorrijders komen om bij verkeersongeval op N58 in Wervik

Redactie KW

Twee motoren en een wagen kwamen er met elkaar in botsing. De twee motorrijders stierven ter plaatse.

Zaterdag even voor middernacht gebeurde een ongeval op de N58 in Geluwe waarbij een voertuig en twee motorrijders betrokken waren. De deskundige is nog bezig met het onderzoek om de juiste omstandigheden van het ongeval uit te klaren.

De twee motoren reden in de richting van Geluwe, de auto reed richting A19. De motorrijders zijn beide ter plaatse overleden. Het ging om een koppel vijftigers uit Wervik. De bestuurder van de wagen werd zwaargewond afgevoerd, over zijn toestand is verder niks bekend.

Veel ongevallen

Op het recht stuk weg tussen de op- en afrit van de A19 en de rotonde in de Menenstraat (N8) gebeurden al veel verkeersongevallen waarvan verschillende met helaas fatale gevolgen. In de toekomst wordt het daar een viervaksweg. Tussen de vier rijstroken komt er een groenstrook met betonblokken.

Er is vorige maand een intergemeentelijke begeleidingscommissie opgericht voor de opstart van een groot dossier: de verdubbeling van het aantal rijvakken op de drukke expressweg N58. Het gaat om het deel tussen de op- en afrit A19 en de N338 (Menen). “Het dossier moet aanbestedingsklaar zijn tegen 2020“, aldus schepen van Mobiliteit Sanne Vantomme (N-VA). De gewestweg telt nu twee baanvakken en zou worden verdubbeld naar een viervaksweg.”

De twee nieuwe vakken komen aan de kant van de dorpskom van Geluwe. De rotonde in de Menenstraat verdwijnt en wordt een kruispunt met verkeerslichten. Om de anderhalve kilometer lange weg te kunnen ontdubbelen, werd destijds al landbouwgrond onteigend. Er is door het Agentschap Wegen en Verkeer een krediet van 3 miljoen euro voorzien.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier