Twee jongeren met brandwonden naar het ziekenhuis na ongeval met alcoholgel

Vrijdagavond raakten twee jongeren gewond tijdens een activiteit van jongerenwerking Arktos. Dat gebeurde toen de jongeren een vuurkorf in brand wilden steken.© foto JR
Vrijdagavond raakten twee jongeren gewond tijdens een activiteit van jongerenwerking Arktos. Dat gebeurde toen de jongeren een vuurkorf in brand wilden steken.© foto JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Vrijdagavond raakten twee jongeren gewond tijdens een activiteit van jongerenwerking Arktos. Dat gebeurde toen de jongeren een vuurkorf in brand wilden steken. “We zijn enorm geschrokken en betreuren het ongeval ten zeerste”, klinkt het bij Arktos.

Vrijdagavond hield Arktos – een expertisecentrum voor kinderen en jongeren tussen 6 en 25 jaar in kwetsbare situaties en personen met een beperking – een activiteit in de zogenaamde Vogelwijk. Toen twee jongeren een vuurkorf in brand wilden steken liep het mis.

“Het gaat om een jammerlijk ongeval met alcoholgel die we nodig hebben om onze handen te ontsmetten”, klinkt het bij de directeur van Arktos, Rien Houwen. “Iedereen – de jongeren en de begeleiders – is erg aangedaan van het ongeval. We gaan slachtofferhulp inschakelen om onze jongeren en de begeleiders bij te staan. Onze focus ligt nu echter op het slachtoffer en zijn ouders.”

“We zijn op dit moment aan het onderzoeken hoe het ongeval is kunnen gebeuren”, gaat het verder. “Een meerderjarige jongere had immers de opdracht gekregen om de vuurkorf aan te steken. Toen het mis liep, hebben onze begeleiders meteen ingegrepen.”

Veiligheid is prioriteit

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Twee jongeren werden met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Een daarvan mocht het ziekenhuis ondertussen al verlaten, een andere wordt nog steeds verzorgd. “Het is het laatste jaar een uitdaging geweest voor onze werking om de jongeren activiteiten te kunnen aanbieden. We zijn daar telkens in geslaagd. Jammer dat dit ongeval moet gebeuren. Wat gebeurd is, laat ons niet los. De veiligheid van onze jongeren is altijd en overal een prioriteit.”

Over de toestand van de jongere wou de directeur zich voorlopig niet uitspreken. “We laten het woord aan de ouders als het over de toestand van het slachtoffer gaat. Tot we zelf met hen gesproken hebben zullen wij hierover niet communiceren”, klinkt het nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier