Twee gewonden bij zware botsing in Staden

© PHD
Redactie KW

Zaterdagochtend rond 6u30 kwam het tot een zwaar verkeersongeval op de Diksmuidsesteenweg, niet ver van de gemeentegrens van Roeselare en Staden. Een personenwagen die uit de richting van Staden kwam en een bestelwagen die uit de richting van Roeselare reed, kwamen met elkaar in botsing.

De bestelwagen eindigde na de klap enkele tientallen meters verder. Een ambulancier die toevallig passeerde, stopte bij het ongeval en verwittigde de hulpdiensten die snel ter plaatse waren. De bestuurder van de bestelwagen zat niet gekneld en had lichte verwondingen. De andere bestuurder klaagde over tintelingen in zijn benen, waardoor het zekere voor het onzeker werd genomen en het volledige dak werd verwijderd.

Twee gewonden bij zware botsing in Staden
© PHD

De brandweerpost Roeselare en Hooglede hadden een klein uur nodig om de personen te ontzetten, waarna ze werden afgevoerd naar ziekenhuis. De volledige Diksmuidsesteenweg werd in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer tussen het kruispunt van de Ring en het rondpunt van Sleihage. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de exacte oorzaak van het ongeval te bepalen. Vermoedelijk week de bestelwagen om nog onduidelijke reden van zijn rijvak af.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier