Twee auto’s uitgebrand op oprit in Moerkerke

In een woonwijk in de Damse deelgemeente Moerkerke zijn maandagnacht twee auto’s uitgebrand. De vlammen sloegen over op de woning van de eigenaars, maar de schade bleef beperkt tot een zwartgeblakerde garagepoort.

Het vuur vernielde de twee auto’s volledig. © Foto PDV

De woonwijk De Boomgaard in Moerkerke werd in de nacht van maandag op dinsdag opgeschrikt door een hevige brand. Omstreeks 1 uur ‘s nachts vatte een BMW, die geparkeerd stond op de oprit van de woning van de eigenaars, om voorlopig nog niet opgehelderde redenen vuur. De brand sloeg ook over op de wagen die er naast geparkeerd stond, een Renault Kangoo die ook behoort tot hetzelfde gezin.

Het was naar verluidt de overbuurvrouw die heel wat lawaai opmerkte en vaststelde dat de auto’s vuur hadden gevat. Ze alarmeerde dan ook haar overburen, een koppel en hun vierjarig dochtertje, die nietsvermoedend lagen te slapen. En uiteraard werd ook de brandweer verwittigd.

De brandweer kwam ter plaatse.
De brandweer kwam ter plaatse.© Foto PDV

Het was de brandweer van Brugge die ter plaatse kwam en vaststelde dat de brand al overgeslagen was naar de woning. De brandweer kon echter de schade beperken. De schade aan de woning bleef beperkt tot een zwartgeblakerde garagepoort. De bewoners van de woning bleven ongedeerd.

Volgens de woordvoerster van de politiezone Damme/Knokke-Heist wordt er voorlopig uitgegaan van een onopzettelijke brand. “Voorlopig zijn er geen aanwijzingen van kwaad opzet”, zegt Isolde Van Eenooghe. “Deze namiddag (dinsdag, red.) wordt bekeken of het eventueel alsnog nodig zou zijn om een branddeskundige aan te stellen.”

(PDV-foto’s PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.